sunnuntai 21. elokuuta 2011

Maalaisviikonloppu / Countryside weekend


Viikko sitten olin kylässä Stafforshiressa yliopistokaverin luona, lähdin perjantaina töistä suoraan ja tulin takaisin sunnuntaina. Perillä tajusin, että olin ensimmäistä kertaa "autenttisessa" englantilaiskodissa, (olkoonkin että mummo, talon ainoa vakituinen asukas, on irlantilainen) ja sen myötä tuli kokeiltua uusia juttuja. Eton mess on parhautta, luulin etten tykkää marengista mutta taidan olla väärässä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siihen tulee murennettua marenkia, vadelmia ja vatkaamatonta kermaa. Kyseistä versiota höystettiin lisäksi gin-vadelmilla. Nam. Sunnuntaina söin ensimmäistä kertaa sunnuntaipaistia (sunday roast) mikä on täällä ihan käsite. Eli oli jo ehkä aikakin kokeilla. Ja lisäksi söin ensimmäistä kertaa makkaraa eikä se ollut yhtään pahaa! Täällä makkarat on vähän erilaisia, ne on kai tuoremakkaraa eli raakoja eli ei voi todellakaan syödä paketista suoraan. Joo ei ole kirjoitusolo oikein tänään(kään) eli siirrytään sille osastolle jonka kuvittelen hallitsevani. Kuvia, olkaa hyvä!


A week ago I took a long weekend and visited my friend from university in Stafforshire. I realised that it was my first ever visit to an English home (although the grandma is Irish) so I got some new experiences that are essential to England. Eton mess is so nice, I had always thought I hate meringue but apparently I don't! Super simple recipe: crush meringue nests, add raspberries, mix gently, pour in some cream. Voilá, dessert is ready! The one we made had also some gin raspberries which is not a bad idea at all. On Sunday I had my first Sunday roast ever (it's a big thing here.) Anyway, fun weekend, good time, maybe I will write more later but for now focus on photos please!


hmm kuvat on pieniä ja blogger on outo eikä anna muuttaa kuvien kokoa latauksen jälkeen. Ne saa kyllä klikkaamalla isommaksi.

2 kommenttia:

  1. Missä on Staffordshire? Siis vähän tarkempi sijainti kuin Yhdistyneet kuningaskunnat (mutta tuskin ja Pohjois-Irlanti)...

    Muille asiasta kiinnostuneille: Staffordshire, Englanti

    Eli voisiko tällaisiin hieman oudompiin paikkoihin (tai asioihin) laittaa linkin tai selityksen, esim. n. 50 km Manchasterista etelään… Eton messhän tulikin jo selvitettyä!

    VastaaPoista
  2. mmm periaatteessa voisi joo, mutta mäkään en ihan tiedä missä se menee :D en ole katsellut karttaa juurikaan. Tiedän että se on täältä etelään ja aika keskellä kaikkea. Mutta voin jatkossa yrittää olla vähän tarkempi!

    VastaaPoista