sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kirkosta kaupaksi / From church to shop


Lontoon merimieskirkolla on tapana järjestää kauppa/myyjäiset ennen joulua ja pääsiäistä. Silloin sivussa oleva yhden huoneen minikauppa muuttuu varastoksi, ja kauppa valtaa kirkkosalin. Keskellä on karkkisaareke, alttarilla lahjatavaroita, reunoilla kuivatuotteet ja pakasteet ruokalan paikalla. Ulkona terassilla on makkaraa ja poronkäristystä grillissä ja kahviossa myydään pullaa, karjalanpiirakkaa, lohileipiä ja sesonkituotteita (pipareita, tähtitorttuja, pashaa, rahkapiirakkaa.) Pääsiäinen ei vaikuttanut yhtä kiireiseltä kuin joulu, mutta onhan joulujutut vähän eri asia ruokapuolen kannalta. Ilman pashaa voi tulla pääsiäinen, mutten ole varma onnistuuko joulu ilman mitään laatikkoa.

Yhtä kaikki, joulubasaari oli aika kiva, niin päätin että voisin auttaa pääsiäisenä järjestelyissä. Olin pakkaamassa ostoksia ja täyttämässä hyllyjä. Päivän hittituotteita olivat mämmi, ohrajauhot, karjalanpiirakat, ruisleipä, Linkosuon ruissipsit, Fazerin suklaat ja Halvan vanhat autot. Ja kahvia meni myös, sekä presidenttiä että juhla mokkaa. Täytettävät pääsiäismunat ja muumituotteet tekivät kauppansa lahjatavaroiden puolella.

Jos on lontoolaisia lukijoita niin hyllyt ovat vielä aika täynnä, pääsiäisbasaari on auki sunnuntaina 12-17. Poronkäristys ja pullat olivat tosi hyviä! Puolukkahilloa on myöskin.

--

The Finnish Church in London organises an event every Christmas and Easter. Then the mini shop acts as storage and and the actual church is converted to a supermarket! In the middle there is a candy island, altar is filled with home/gift products, dry food is on the sides and frozen stuff by the diner. At the terrace is  a diner with pea soup, sausage and reindeer stew menu. Inside cafeteria sells cinnamon rolls, carelia pies and some seasonal delicacies. Easter didn't look as busy as Christmas, but I guess Christmas is a lot bigger food wise.

Anyway, Christmas bazaar was quite nice so I thought I will give a hand for the Easter one. I was packing shopping bags and filling the shelves today. The bestsellers were mämmi, barley flour, carelia pies, rye bread, rye crisps, Fazer chocolates (our Cadbury/Dove/Galaxy but so much better!) and Halva old cars (these are Finnish salmiakki candy.) Also easter eggs and Moomin products sold well. 

If you are Londoner and would like to get/try some of the food mentioned here, the bazaar is open on Sunday 12-17. By the way, the reindeer stew was excellent! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti