maanantai 8. heinäkuuta 2013

Viimeinen viikko Lontoossa / The last week in London

Viikonlopun vietin pakaten ja siivoten Lancasterissa, tällä viikolla pakkaan ja siivoan Lontoossa. Maanantaina muuttoauto saapuu Lancasterista puolenpäivän jälkeen, pakkaan kamani sinne ja matka jatkuu kohti seuraavaa osoitetta.

Lancasterista lähtö ei ollut vaikeaa, mutta Lontoon suhteen on varmasti ristiriitaisemmat tunteet. Tämä on sellainen ihanankamala paikka, aivan hirveät kämpät mutta muuten kaikkea kivaa (ja kallista). Regent's Park on vartti pyörällä, 20 min julkisillä, keskustaan menee hetki ja työpäivän jälkeen ehtii vielä hyvin poiketa siellä kävellen aselmalta ja metrolla kotiin. Merimieskirkko on toisella puolella kaupunkia mutta saman linjan varrella, joten mustikkaa, ruisjauhoja ja pullaa on ollut helppo saada.

Luulen että pakkailu pitää kiireisenä, joten tämä Lontoosta poistuminen saattaa tapahtua ihan huomaamatta, siirtyen salakavalasti takavasemmalle ilman suurta numeroa. Saa nähdä, jos on aikaa, saatan tehdä viikonloppuna pyöräretken ja käydä joissain lempipaikoissa. Lontoo on valtavan ihana paikka, jos on paljon rahaa tai ei vietä paljoa aikaa kotona, mutta muussa tapauksessa se raastaa hermoja. Kaikki matelevat turistit ja kesäkuumalla haiseva ruuhka-ajan metro ovat asioita, joita ei tule ikävä. Tässä muutama lisää, englanniksi tosin.

Uudesta paikasta lisää kunhan joudan helteeltä ja pakkaamiselta!

--

I spent past weekend packing and cleaning in Lancaster, and this week I have the same agenda in London. The moving company arrives on Monday from Lancaster around midday, pick my stuff and continue towards the new address. 

Leaving Lancaster was not difficult, but I believe I will have more mixed feelings about London. This is a mix of horrendous flats & infra, but otherwise very nice (and expensive.) Regents Park is 15 mins away by bike, 20 mins by public transport, city centre is just moments away too. The Finnish Church is on the other side of the city, but on the same tube line, so wild blueberries, rye flour and cinnamon rolls are 30 mins away.

I think packing will keep me busy so this exit from London might just happen quietly without fuss. Although, if I have some time on weekend, I might do a little cycling trip around some of my favourite places. London is a magnificent place to live, if one has lots of money or doesn't spend much time home, otherwise it can be a nerve-wracking exercise. All the slow tourists and the peak time smelly tube (summer heat & no air con, you don't want to know more) are things I won't miss. Here are some more to add to the list.

More about the new place after I get some time from the heat & packing!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti