torstai 21. huhtikuuta 2011

Huomenta Suomi / Good morning Finland

Heräsin sitten, tai tulin herätetyksi. Kello on nyt viisi, ja alan olla vihdoin hereillä aamusuihkun jälkeen... Hieman on jetlagiä joo. Taidan suosiolla skipata aamupalan ja syödä illallista seuraavaksi. Sitten vielä kaupungilla kääntymään, ainakin kahville tai jotain. Huomenna on ehkä luvassa vähän enemmän elämää.

Tänne on tullut kevät kahden viikon aikana! Tilanne näytti suhteellisen toivottomalta kun lähdin, mutta nyt takapihalla on enää katolta tippunutta lunta ja kadultakin ovat kinokset sulaneet. Jess.

Matka meni ihan sujuvasti. Ensimmäisellä lennolla sain kaksi penkkiä, joten oli vähän mukavampi nukkua. Toisaalta leffavalikoima oli sama kuin tullessa, ja olin jo katsonut parhaat päältä (King's Speech ja Tourist, molemmat tosi hyviä) niin vähän ärsytti kun en jaksanut keskittyä lukemiseen.

Detroit Metro oli mielenkiintoinen. Baggage drop meni erittäin sujuvasti. Turvatarkastuksen jälkeen oli jotain kauppoja, kahviloita ym, mutta jotenkin hyvin erilainen kuin eurooppalaiset kentät, joilla on valtavat määrät parfyymi- ja alkoholikauppoja. Lisäksi koko paikka näytti jotenkin ostoskeskusmaiselta ilman kauppoja, tai isolta siirtymätunnelilta metroasemalla tai vastaavalla. Mutta plussaa kivasta konvehtikaupasta ja siitä, että uudella puolella ei ollut mattoja.


Ipod-automaatti Detroitin lentokentällä / An ipod vending machine at Detroit Metro Airpot

Frankfurtissa piti mennä Skylinella terminaalista toiseen. Aivan kuin Lintsillä olisi. Meinasin hämmentyä koko jutusta kun toiseen suuntaan piti kävellä tunneleita pitkin, ei ollut jännistä junista tietoakaan! Matkalla näin myös uuden ison Airbusin, kaksikerroksisen A380n. Oli valtava. Frankfurt oli kivempi kuin muistin, tai sitten olin vain eri terminaaleissa (mikä on paljon mahdollista.) Mennessä oli kurjat kahvilat, olisi kakkua halunnut mutta kukaan ei halunnut myydä sitä. Tullessa olisi kakkuakin ollut, mutta se ei kiinnostanut aamupalana. Yleensä Lufthansan terminaaleissa on ilmaiset lehdet, kahvit ja teet, nyt kuitenkin kaikki kahviautomaatit olivat tyhjiä ja lehdistä oli vain osa. Financial Timesin Euroopan-painos tietenkin puuttui, mikä ärsytti kun selvisin sitä ajatellen turvatarkastuksesta kun jouduin odottamaan ikuisuuden jonkun Intiassa käyneen koululaislauman takia, he kun eivät ilmeisesti osanneet pakata käsimatkatavaroita.

Anteeksi näin epämääräisestä viestistä, ajatus ei oikein kulje. Yritän kirjoittaa jotain hieman järkevämpää lähitulevaisuudessa. Kuvia ainakin jos en kirjoittamaan kykene.



So I finally woke up or actually was woken up by dad. Now, around 5pm after morning shower I kind of feel like I might be awake. Verbal output is still quite limited and often requires interpretation. Slightly jetlagged I would say... I'm skipping breakfast and moving on to dinner. Then heading out to city to see some friends. Tomorrow there might be a bit more signs of life.


There is finally spring here, the change in two weeks is amazing. There is almost no snow on our backyard! It seemed so hopeless when I left but I'm happy because of this surprise.


Return flights went well, and on the first flight I got two seats. They had the same set of movies of which I had already seen the best ones (The King's Speech and Tourist, I recommend) on my way there. 


Detroit Airport was interesting, very different to most of European airports. It was like a transfer tunnel with some shops, or a mall with not so many shops. The differentiating factor to Europe was the lack of luxury good shops, perfumes and liqueur. Or was there one but it was closed (it was around 5pm...) Plus for a very nice chocolate shop and no carpets on the new side.


Frankfurt had Skyline as a transfer service between terminals, which was extremely convenient. And it was fun too. However I was disappointed when Lufthansa usually offers free papers, tea and coffee in their terminals, but now there was something wrong with that: no Financial Times Europe edition or any drinks. I was a bit upset because the thought of those increased my patience during security check when I was after some school group who had been to India and did not know how to pack their hand luggage.


Sorry for this incoherent post, my capability of thinking is limited. I try to come up with something better later, or at least post some pictures about the holiday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti