keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kirjastotipu ja muut eläinkunnan edustajat

Tärähtänyt talitintti.
Meillä on ihka oikeita kirjastotipuja! Siellä ne lentävät ympäriinsä ja laulavat tyytyväisenä. Luulin ensin että olin seonnut kun kuulin linnunlaulua kirjastossa... Nämä kaverit esiintyvät päivittäin, mutta ovat niin nopeita että on vaikea saada hyvää kuvaa. Olen kuullut että niitä on kolme. Kaksi olen nähnyt samaan aikaan.

Näillä kulmilla missä asun on tosi paljon kissoja. Aivan superpaljon. Jännää. Ja sitten kun nämä ovat ulkoilevia kissoja, ja uteliaita ja vahtivia. Kissat Suomessa mahtavat olla onnettomia kun niillä ei useinkaan ole vahtimiseen soveltuvaa ikkunalautaa aivan kadun vieressä.




Kyttääjäkissa. Se vahtii tiukasti kun kulkee aamuisin ohi.



Toinen kyttääjäkissa yhtä katua alempana.
Kampuksella ei nähnyt muuta kuin sorsia, pupuja ja hanhia, siellä ei saa pitää lemmikkieläimiä. Eilen tosin näin kissan kyyhöttämässä yksinään keskellä kiveystä. Harmi ettei ollut akkua, se oli aika huvittava siinä patsastellessaan hievahtamatta jääkylmällä alustalla.

Kampuskissa viime keväältä. Missäköhän se asuu kun lemmikit on kielletty?

3 kommenttia:

  1. Täälläkin näkyy kaduilla runsaasti kissoja. Suurin osa tosin on todella "ujoja" eli eivät päästä lähelle, vaan luikkivat heti tiehensä, jos vähänkin yrittää kisutella.

    Ehkä kampuskissa on muualta kotoisin, mutta on vain utelias ja reviiriltään laaja ;)

    VastaaPoista
  2. Ovatko kirjastotiput sinitiaisia? Kuvasta ei voi olla täysin varma.

    Millähän ne elävät, vai onko kirjastokin niin hatara, että siellä on linnun mentävä kolo ulos? Entä pesätarpeet? Onhan niillä siellä varmaan materiaalivalintoja tehtävänä. Nokkiakko kirjoista vai suoraan tuolien pehmusteista? Perinteisiä materiaaleja tuskin ainakaan kirjaston sisältä löytyy.

    VastaaPoista
  3. En ole ihan varma ovatko linnut sini-vai talitiasia. Ensin luulin että talitiaisia, mutta nämä ovat aika pieniä. Täytyy bongailla vähän lisää niin osaan sanoa.

    Meillä on yksi ikkuna auki sisäpihalle mistä ne lentävät sisään ja ulos. En tiedä onko niillä pesä jossain sisällä vai onko se vaan hengailupaikka päivisin. En usko että ne tekevät vahinkoa (tai sitä ei ainakaan ole vielä huomattu), muuten ne olisi varmasti häädetty jo pois. Ne ovat oleskelleet kirjastossa jo lukukauden ensimmäisistä viikoista asti...

    VastaaPoista