tiistai 14. joulukuuta 2010

Puuropäivä = joka päivä

Puuro = kätevyyttä. Elelen aika opiskelijaruokavaliolla nykyään, pääosin ravinto koostuu puurosta, se sopii mihin vuorokauden aikaan tahansa... Arkisin ruis, kaura tai kolmenviljan, viikonloppuna voi juhlia riisi- tai uuniohrapuurolla. Annamannat säästetään marjapuuroon sillä täkäläiset mannasuurimot eivät ole tarpeeksi karkeita mihinkään puuroon. Tulos on velliä enkä tykkää vellistä.

Mun collegella on mahtava off-campus keittiö baarin yläkerrassa niille, joilla eivät asu kampuksella. Keittiön vieressä on kätevästi lokerot ja common room, jossa voi opiskella tai ottaa päikkärit (testattu, täällä on sohvia.) Olen syönyt luvattoman huonosti sekä määrällisesti että laadullisesti viime aikoina, päätin että siihen tulee ainakin osittainen muutos nyt. En osta enää kolmioleipiä, nuudelit loppuivat enkä aio ostaa lisää. Sen sijaan toin lokeroon sekoituksen, jossa on ruis- ja kaura hiutaleita sekä kaura- ja vehnäleseitä. Ja kaveriksi vähän vadelmahilloa. Nam. Nyt voin sitten popsia puuroa päivittäin, aamupalaksi, lounaaksi tai illalliseksi, riippuen siitä mihin aikaan satun täällä olemaan (ihan kuin siitä muka olisi epäselvyyttä, olen täällä aina!) Kaveriksi irtoteetä, toin tänne valikoiman koska en jaksa pussiteetä enää. Ja mitä niillä irtoteillä teen himassa kun täällä sitä teetä kuitenkin enemmän juon.


Älkää nyt sitten ymmärtäkö väärin, kyllä minä toisinaan jotain muutakin syön kuin puuroa, kuten kasvissosekeittoa tai sitten käyn illallisella ystävien luona ja pari viikkoa ruokavalioon kuului myös banaani-päärynä-omena-luumu kombo. En vain ole viime aikoina ehtinyt kauppaan ostamaan mitään, mistä voisi valmistaa kiinteää ruokaa. Ja tässä vaiheessa on aika turha enää edes yrittää, on tärkeämpääkin tekemistä enkä ehtisi mitenkään syödä kaikkea. Eihän tässä ole enää kuin pari hassua päivää jäljellä.

Kotiväelle vinkki: kunnon ruokaa sunnuntaina olis aika jees, ruisleipä myös. Voin vastavuoroisesti leipoa pullaa tai jotain.

1 kommentti:

  1. Keitot on tosi käteviä myös! Itse laiskajaakkona vetelen usein minestronekeittoa - niitä on saatavilla vähäsuolaisina ja ilman extra-elintarvikeaineita eli oikein terveellistä ja ravitsevaa :D

    VastaaPoista