sunnuntai 22. toukokuuta 2011

1 down, 7 to go

Perjantaina oli ensimmäinen koe, sisäistä laskentaa. Pelottavan helpolta tuntui, epäilen että jokin koukku jäi huomaamatta. Muutkin tuntuivat olevan samalla mielellä, mutta siinä tapauksessa vaarana on se, että jos koe tosissaan oli helppo ja kaikki selviytyivät erittäin hyvin, pisteitä saatetaan säätää vähän alemmiksi. Hhhh loputon spekulaatiokaan aiheesta ei auta, täytyy odottaa heinäkuun puoliväliin että tietää mitä sieltä ropsahtaa. Uskallan kuitenkin ehkäpä odottaa korkeaa 2.1 (lähempänä 70 %).

Yleisesti voisin taustaksi vielä sanoa koesysteemistä sanasen, koska se eroaa aika lailla Suomen tenteistä. Kurssin arvosana kostuu courseworkistä (öh kurssityö?) ja kokeesta, aineissa joita opiskelen painotus on yleensä 25 - 75 % tai 30 - 70 %. Eli koe on aika iso juttu. Esimerkiksi tuo sisäisen laskennan kurssi on käyty ennen joulua, jolloin piti kurssityönä oli essee 20 % ja tutorialien tehtävistä ja läsnäolosta saattoi saada max 5 %, ja perjantain paino on näin ollen 75 %. Sinänsä vähän ärsyttävä systeemi kun koko kurssin kattava tentti on vasta 6 kk sen jälkeen kun asiat on opiskeltu, eli vaikka ne olisi silloin osannutkin, väliin on tullut niin paljon muuta että melkein alusta saa aloittaa. Kohdallani systeemi toimii lisäksi vielä vähän huonosti kun en kovinkaan jaksa kurssin aikana panostaa muuhun kuin arvioitaviin asioihin kun tiedän että kaikki täytyy tehdä kuitenkin uudestaan alusta kolmen tai kuuden kuukauden päästä... Ei auta valittaa, näillä mennään.

Mutta kuten otsikosta näkyy, ei tämä leikki tähän lopu, vielä on paljon lystiä jäljellä! Kokonaista seitsemän koetta, ja piina kestää kesäkuun puoliväliin asti. Viikonloppu ei ole ollut ihan yhtä tuottelias kun sen olisi pitänyt olla siihen nähden että kahden viikon sisään on viisi koetta neljästä aineesta... Voin siis yhtä hyvin vähän kirjoitella lisää ja ajastella iloksenne muutaman postauksen ensi viikolle!




I had my first exam on Friday, Management Accounting, great fun. NOT. It felt kind of scaringly easy, I'm afraid I missed the catch of the question. On the other hand, my coursemates felt the same too, so maybe it actually was easy. But then they might adjust marks downwards if everybody did very well. Endless speculation is not going to help though, I have to wait until mid July to find out the result. I kind of expect a high 2.1 (something closer to 70 % than 60 %) but we'll see.


Overall a couple of words about the exam system. A grade of a module consists of coursework (a mix of essays, reports, mid-term, end-of-term) and an exam. For my modules the weighing is usually 25 % -75 % or 30 % - 60 %, respectively, so the exams are quite a defining thing for your grade and the degree itself. Every exam I take this year counts 6.25 % towards my degree result, ie my second year gives me 50 % of my final grade. That is scary. So I still have 7 of 8 exams left and I surely should be doing something else than blogging, especially when my weekend hasn't been too productive considering that I will have five exams of four subjects within next two weeks... I'm going to be a zombie on 4 June when it is the culmination of terror: two exams in a day, which is of course Saturday. Wish me luck.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti