keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Parempi päivä / A better day

Maanantaina oli suhteellisen turhauttavaa, koska tein kaikkia ikäviä mamu-asioita muiden mamujen kanssa: mm. tungeksin job centressä, mikä on vähän niin kuin työvoimatoimisto, säädin kaupungilla, ja osuin ruokakauppaan juuri silloin kun alennetuista vanhetuvista tuotteista käydään veristä taistoa eri etnisten ryhmien kesken. Kohtelialla briteillä ei ole mitään jakoa noissa kahinoissa... Turhautuneena alun säädöstä päätin mennä naapurikylään kirppisostoksille, ja annoin itselleni luvan ostaa Laura Ashleyn ruusuhameen (mustalla pohjalla, en ole sentään ihan seonnut), vaikken sitä aivan välttämättä tarvitsekaan. Töissä on casual fridays (saa pukea jotain muuta kuin puvun) niin siitä tulee tämän perjantain vaate.

Eilen oli jo parempi päivä koska:
- ei tarvinnut takkia, pelkkä neule riitti
- löysin kauppahallin, ja maustekojun arabisetä antoi 7 penceä alennusta koska muuten olisin joutunut maksamaan kympillä
- kauppahallissa on toinenkin arabisetä (tai no on niitä aika monta, mutta vain kaksi on relevanttia kannaltani), joka myy vihanneksia ja hedelmiä! Joka päivä kai, paitsi sunnuntaina!
- löysin smetanaa
- löysin askartelukaupan
- olin maanantaina leiponut korvapuusteja ja niitä oli vielä jäljellä
- kauppahallissa on lihakauppiaita, jotka myyvät opiskelijaystävällisillä hinnoilla. Tein illalla lihapataa.
- täällä on Aldi (saksalainen kauppa joka on vielä halvempi kuin Lidl)
- illalla telkasta tuli Quentin Tarantinon CSI-jakso (jonko brittikatsojat ovat muuten äänestäneet kaikkien aikojen parhaaksi CSI-jaksoksi)

Lisäksi tänään havaitsin, että lähin kuntosali on alle 5 min päässä, puolivälissä työmatkaa. Ajattelin, etten liittyisi minnekään jäseneksi kun olen niin vähän aikaa täällä ja kun on kesä niin voi juosta ulkonakin. Turhautumispäivänä tosin tajusin, ettei se taida onnistua koska a) täällä sataa vähän väliä enkä tykkää juosta sateella ainakaan jos on kylmä, b) en ole yrityksestä huolimatta löytänyt mitään järkevää reittiä missä voisi juosta. Hiekkakiviviidakkoa kaikki tyynni, eikä kukaan muukaan näytä lenkkeilevän missään täällä. Poikkesin paluumatkalla salilla, pääsin kierrokselle katsomaan paikkoja ja opiskelijaystävälliset hintatiedot. On aika todennäköistä että liityn, on vaikea löytää paikkaa, joka tarjoaisi ratkaisevasti paremman kombinaation hintaa (£15 per kk), sijaintia (5min), aukioloja (6-23), laatua (avattu helmikuussa), ja vastinetta rahoille (rajoittamaton käyttö, ilmaiset ohjatut tunnit, ilmainen treeniohjelman laadinta.)

Monday was super frustrating, since nothing seemed to work well. I decided that I need comfort charity shopping, and went to a town nearby. I found a nice Laura Ashley skirt, which is probably perfect for casual Fridays we have at work.

Yesterday was a better day, because:
- it was warmer and a cardigan was enough
- I found a market hall, and the spiceshopkeeper gave me 7 pence discount because otherwise I should have paid with £10 note
- there are also a fruit/veg shop and couple of butchers there
- I found smetana (it’s kind of like sour cream but not quite)
- I had baked cinnamon rolls on Moday and there were still some left
- There is Aldi here (a cheap German chain, like Lidl)
- Quentin Tarantino’s CSI episode was on TV last night

In addition to all that, I noticed that there is a new and nice gym halfway to work. 5 mins from my flat, cheap, long opening hours etc. I think I will join without further research, just sleep overnight and then join if I still feel like it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti