tiistai 26. heinäkuuta 2011

Pyhiinvaellus Ikeaan / Pilgrimage to Ikea

Leedsin laitamilla on ikea, autolla sinne menisi jotain alle 30 min ehkä per suunta, jos sitäkään. Bussilla tarina on vähän eri, reissussa meni melkein puoli päivää... Ei tarvitse vaihtaa kuin kerran, mutta vaihtoaika on pitkä, 20 min. Ja sitten toisella bussilla mennään yksi pysäkinväli. Tuntuu tosi turhalta, mutta se pysäkinväli sattuu olemaan ainoa tie moottoritien ali ja jonkun ison liittymän ohi. Paluumatka oli aika fiasko, en tajunnut että vuoroväli harvenee kuudelta ja odotin sitten tunnin kun bussi oli vielä 10 min myöhässä. Siitä kyllä kiitosta että reaaliaikaisen pysäkkiaikataulun seuraavista vuoroista saa tekstarilla, joka ei maksa kuin 12p ekstraa.

Säätö kannatti, koska perillä odotti Habitat! Tykkään siitä tosi paljon, mutta nyt esteettistä elämystä haittasi se, että siellä oli loppuunmyynti ja brittityyliin sitä ei voi mainostaa liikaa, ale-lapuilla tapetoidaan joka pinta ja ripustetaan vielä roikkumaan kaiken lisäksi. Ja sitten oli toinen kauppa, joka myi kunnon villahuopia (!) 80 % merino 20 % karitsa, hinta £20 (25 € kieppeillä.) En kyllä ole ihan varma tosta suhteesta vaikka lappu niin sanookin. Tuntui karkeammalta kuin 80 % merinoa edellyttäisi, luulisi että se on 20-80 ennemmin. No, yhtä kaikki, en kuitenkaan ostanut koska olin tilanteesta niin häkeltynyt, enkä myöskään osannut päättää väriä. Halvimmat ja villaisimmat oli harmaita ja ruskeita, joten jäin miettimään onko se vähän masentavaa. Löysin superkivoja värikkäitä huopia, mutta ne oli lapsille tai vauvoille kun ne oli niin kamalan pieniä. Sitten oli myös tosi kiva keltainen, mutten ole varma onko se tarpeeksi lämmin. Joo ja siis tähän kiteytyy mun tämänhetkiset ongelmat, minkä värinen huopa ja millaisella sekoitteella :D Ja huopa tarvitsen siksi että täällä on KYLMÄ sisätiloissa. En viitsisi laittaa lämmitystä päälle, koska on a) kesä eli pitäisi olla lämmin, b) se maksaa, c) päivällä on ihan ok, vain iltaisin ennen nukkumaanmenoa on kylmä sateisina päivinä. Jos on mielipide siitä, millainen huopa mun pitäisi ostaa niin sen voi ilmaista. Vaihtoehdot ovat 1. puuvillainen vaaleankeltainen 2. harmaa tai ruskea 80-20 merino-karitsa 3. värikäs vihreä/turkoosi 70-30 villa-akryyli.

Ikea oli pienen pieni, yhdessä kerroksessa vain. Britit eivät ilmeisesti ole huonekasvikansaa ollenkaan, koska viherpuoli oli täynnä tekokukkia ja oli aika vaikeaa löytää oikeaa kasvia. Mutta puolukkahilloa oli, ja graavilohta.

Eipä mulla kai muuta. Vajaa viikko enää ja sitten on laajakaista. Se tosin asennetaan lauantaina että ensi viikon seikkailut taitaa jäädä väliin. Tai sitten menen ikeaan uudestaan, ja ostamaan sen huovan.

There is ikea in the outskirts of Leeds, probably less than 30 mins drive away. But there's the catch, I don't have a car so public transportation it is, taking from one up to two hours per direction. Fun times. Anyway, I got there, there was Habitat as well. And a shop that sells woolen throws (yes it's cold here also in summer time.) I got my shoppings done in the mini-ikea, even though it was small it had pretty much everything I was after. I guess that's pretty much it, I know the bit in Finnish is a lot longer but it really says the same things anyway.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti