perjantai 22. heinäkuuta 2011

Selvennystä / Clarification

Edelliset postaukset ovat varmaankin olleet suhteellisen kaaoottista luettavaa, ellei ole blogin ulkopuolelta tietoa siitä, mikä meno on. Pahoittelut tästä, mutta se on hieman kuvastanut viime viikkojen (tai oikeastaan melkein kuukauden) sekavuutta. Tässä nyt vähän lisätietoa että pääsette takaisin raiteillenne!

Yliopisto siis päättyi kesäkuun puolivälissä ja muutin pyörremyrskyn lailla kesäksi takaisin kotiin Suomeen. Iloisesti palauduin kokeista, muutosta ja vietin juhannusta, kunnes kesäkuun viimeisinä päivinä eräs yritys, jonne olin hakenut töihin kesäkuun alussa, häiritsi rauhaani. Tämä paikka oli Englannissa, ja halusivat minut haastatteluun viikon kuluttua. Kaikesta oli kulunut aikaa niin paljon, että olin jo suhteellisen varma että minä päivänä hyvänsä tupsahtaa kiitos, mutta ei kiitos -viesti sähköpostiin. No eipä näin käynyt, vaan panikoin vähän (tai paljon jos kysyy tietyiltä ihmisiltä!) ja sen tuloksena päätin kuitenkin lähteä haastatteluun ja samalla pitää miniloman kun joka tapauksessa joutuisin lentämään Lontooseen ja siellä oli majapaikka tiedossa.

Reissu sisälsi erittäin paljon junia (haastattelupaikka oli 3 h junamatkan päässä) sekä sen päälle metroja paaaaljon. Onneksi kaveri asui Piccadillyn varrella niin ei ollut ylivoimaisen vaikeaa mikään. Tuli nähtyä myös vähän Lontoota, Kew Gardensia ja paria muutakin opiskelukaveria. Ilmeisesti rento asenne auttoi, koska parin päivän päästä kotiutumisesta tuli tervetuloa meille töihin -puhelu. Sitten alkoi paluumuuton järjestely, joka oli vähän vähemmän kaaoottinen kuin edellinen. Niin siinä sitten kävi, että kesäloma typyistyi neljään viikkoon ja viime lauantaina istuin koneessa takaisin saarelle muuttokuorman kanssa.

Uusi lokaatio on Bradford, vanha teollisuuskaupunki Leedsin kyljessä Pohjois-Englannissa. Bradfordista lisää kun on kuvia ja enemmän kokemusta. Sen verran voin sanoa, ettei tämä periaatteessa mikään käpykylä ole, melkein 300 000 asukasta, mutta aika kuollutta täällä on iltaisin. Kämppä on megayksiö, jonne olin järjestänyt näytön (kolmen muun ohella) haastattelupäivälle. Mutta tästäkin lisää kuvien kera tuonnempana. Työ on kymmenen viikon kesäjuttu suuressa pankissa, jätän firman tarkoituksella mainitsematta. Aloitin vasta eilen, joten ei ole vielä ihan selkeä käsitys siitä että mitä työ käytännössä pitää sisällään, mutta olen business bankingin puolella operationsin alla change managementissa. Ehkä olen tekemisissä yrityspankin järjestelmämuutosten kanssa, lähinnä koskien asiakaskontaktijärjestelmiä. Kai. Vaikuttaa ainakin kiinnostavalta, huomenna lienen viisaampi (tai hämmentyneempi) kun tapaan lisää ihmisiä jotka kertovat enemmän asioita. Ja niin, tämä oli juuri sitä mitä kuvittelen haluavani tehdä investointipankkiasoiden jälkeen (paitsi että olen alkanut epäröidä niiden suhteen koska liian vaikeaa etenkin kun ei ole suhteita.)

Recent posts have probably been quite chaotic, unless one has some outside-blog information. Apologies for that, but to be honest it has reflected the mess within past weeks. Here is a bit more info in order for you to keep up with stuff!

University ended in mid-June and I moved home to Finland for the summer. I was happily having a holiday, celebrating midsummer and such things, when I was contacted by one company where I had applied way earlier. They wanted to interview me in England in a week. So then I panicked a bit (or a lot), mainly about practicalities and costs, and decided to go for the interview and have a mini holiday in London where I would be staying anyway.

The trip included very much trains (the interview was 3 hrs away from London) and lots of tube as well. Luckily my friend lives close to Piccadilly line so it wasn’t too difficult. During the holiday I also enjoyed London, Kew Gardens and the company of some friends from uni. Apparently a relaxed attitude helped as a couple days after returning I got a welcome to join us -call from the company. That trigged another international move over two months earlier than initially planned, and last Saturday I was back on plane to move back to UK.

The new location is Bradford, an old industrial city near Leeds in Northern England. More about Bradford when I have more experience and pics. My apartment is a huge studio, quite nice, there will be a post about this one as well with illustration. The job is a ten week summer internship in a large bank, I leave mentioning the firm on purpose. I just started yesterday, so I don’t yet have a clear image about job content, but I’m on business banking side under operations in change management. It seems quite interesting, maybe tomorrow I will be wiser (or more confused) when I need more people who tell me more things. Oh and yes this was basically exactly what I wanted to do after investment banking (and I have been in doubt with IB recently anyway as I don't have the required vital contacts in the City.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti