perjantai 6. huhtikuuta 2012

Viikko jäljellä / One week to go

On ollut vähän hiljaista blogirintamalla (siis niissä mitä luen, ei pelkästään omassa) ja ärsytti niin päätin että voisinhan vaikka ihan itse kirjoittaa että mikä meno on. Nyt on sellainen tilanne, että lukukausi loppui jo kaksi viikkoa sitten, mutta olen yhä täällä. Tämä siitä syystä että tulla tupsahti muutama haastattelu niin ei vielä jouda kotiin. Miinuspuolena on se, että kököttelen täällä itsekseni pääsiäisen yli vielä viikon, kaikki hongkongilaista kämppistä lukuunottamatta ovat pois. Kaupat kiinni ja bussit kulkee huonosti jne lomajuttuja.

Tähän mennessä on luettu yksi tenttikirja, mutta sitä ei ehkä lasketa koska 1) en tajua kaikkea 2) en ole tehnyt laskun laskua vielä. Mutta kai sekin on alku.

Tulossa on 1) esseen kirjoittaminen 2) haastattelu 3) kamojen pakkaus. Tämä kolmoskohta on aika raastava, sillä mulla on aivan törkeästi kamaa täällä enkä ihan tajua mihin sen kaiken tungen kesäksi kunnes syksyllä muutan jonnekin. Jotain tietenin lähtee charity shoppeihin, mutta jo nyt täytyy ottaa mukaan talviasioita mitä en tarvitse enää täällä. Lisäksi täytyy pakata liikaa tenttimateriaaleja, niistä varmaan tulee melkein 10 kg (en huijaa) että toisaalta eihän siihen enää paljoa jääkään matkalaukun painon jälkeen.

Mutta, asiaan josta en ole ehkä koskaan maininnut. Viimeisessä viikossa on aina vähän lopun alkua, pitää tehdä hirveästi asioita ennen kuin lähtee ja sitten jotain juttuja ei voi oikein aloittaa että ehtii lopettaa ne ennen lomaa. Yksi käytännönpuolen asia on jääkaappi. Se on välillä aikamoinen dilemma, koska vikalla viikolla ei viitsisi ostaa ruokaa ellei ole pakko ettei se pilaannu, mutta silti täytyy syödä. Joskus päätyy aika kummallisiin aterioihin, koska lopussa syödään sitä mitä kaapista löytyy. Alla on nykyinen jääkaapin tila, ja näistä sitten pitäisi vääntää ruokaa viikoksi. 

Luvassa on perin juustoisa viikko, on fetaa, camembertia, red leicestriä ja philadelphiaa, ja perunoita ja porkkanoita on paljon myös. Mikäli muistan oikein, mulla ei ole pastaa ollenkaan. Eli voi tulla jännää kokkailua :D Äkkisältään näyttää siltä että aamu- ja iltapalaksi on hedelmiä ja jugurttia, ruokapuolelta varmoja on risotto (muovirasiassa) ja tofucurry + naan. Siinä on vasta kolme tai neljä ruokaa, loppua jäämme odottamaan kiinnostuneena!

Jääkaappi 6.4.2012 / My fridge contents as of 6 April
It's been quite quiet around the blogs (in those that I follow, not just mine) so I got a bit annoyed and decided that maybe I should write something about what's going on then. The term has ended couple weeks back but I am still around because I got couple of assessment centres and decided to stay for those. The con with this is that I am pretty much alone here during Easter, just my flatmate from Hong Kong is staying over the holiday. All the shops etc are closed now for Easter, and bus service to town is poor.

This far I have read one textbook, but that does not maybe count since 1) I didn't get everything 2) I have not done any calculations. But I guess that's a start.

Things coming up this week 1) writing an essay 2) assessment centre 3) packing my stuff. The third bit is a bit stressing because I have lots of stuff here and I don't have a clue what I am going to do with all that during summer before I move somewhere in autumn. Of course something goes to charity shops, but I now I will have to take along some winter stuff etc what I won't be needing here anymore. Additionally I have to pack textbooks and study stuff, that will take almost 10 kg (not kidding), so maybe I don't have to worry about other stuff that much when you consider the weight of the suitcase too...

But then to the point. The last week is always a bit like the beginning of the end. You have to take care of lots of things before you go, but then can't start many things because you can't finish them. One practical issue is fridge. It's sometimes a bit of dilemma as to what to eat, because you really don't feel like buying stuff because you might not be able to finish it, however you still must eat. Sometimes you end up with some quite funny combinations because you simply eat what you happen have. The current state of my fridge is pictured above, that should last me a week.

It looks like that it's going to be cheesy times, with feta, camembert, red leicester and philly. I also have lots of potatoes and carrots, and no pasta at all, so I might be rather interesting menu for the coming week :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti