sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Ajan tasalla

Olen yrittänyt viime aikoina hieman ryhdistäytyä ja olla vähän enemmän perillä mitä maailmalla tapahtuu. Kotona (suomessakotona) tulee katsottua uutisia ainakin toisinaan toisella silmällä, HS luetaan pari kertaa viikossa ja metro julkisissa. Täällä meillä on telkkari mutta en edes tiedä milloin tai miltä kanavalta tulisi uutisia. Koko puolentoista vuoden aikana olen katsonut vain yhden Diilin kun kämppikset katsoivat sitä...

On melko outoa elää täällä kampuskuplassa lähes tietämättömänä maailman menosta. Ainoa keino olla tietoinen siitä, on itse yrittää ottaa selvää lukemalla lehtiä. Satunnaisesti kansiksen luennoilla mainitaan joistain ajankohtaisista asioista, mutta käytännössä täällä voi elellä täysin eristäytyneenä jos huvittaa (mikä ei ole kovin hyvä juttu, koska voi olla aivan pihalla hyvinkin pian.) Täytyy myöntää ettei mulla ole juurikaan käsitystä mitä tällä saarella tapahtuu.

Management Schoolilta saa arkipäivisin Wall Street Journalin ja Financial Timesin, niitä luin viime vuonnakin. Tykkään etenkin kun FT:n välissä tulee välillä erikoislehti. Yritin tilata FT Weekendin kun siitä oli mainio tarjous, mutta totesin ettei täällä tunneta ovijakelua aamujakelusta puhumattakaan... Olisin voinut tilata lehden, jolloin olisin saanut kuponkeja, joilla voin lunastaa lehden joltakin tietyltä Newsagentsiltä sinä samana päivänä kun lehti ilmestyy. En sitten tilannut, koska haluaisin mieluummin lukea lehteä aamupalalla kuin pukea, kipittää alas kaupunkiin hakemaan lehteä ja kavuta takaisin ylös. Ja tuolla tavalla jäisi lehti välistä jos on viikonlopun poissa.

edit: niin unohdin mainita että tilasin sitten The Economistin FT:n sijaan. Sen pitäisi tulla lauantaisin, mutta hieman liian usein se jää maanantaihin... mutta podcastit saa ajallaan perjantaina.

2 kommenttia:

  1. Ja mitähän The Economistin podcast sisältää? Ei nimittäin tule heti mieleen (jollei sitten ole katsaus viikon merkittäviin talousuutisiin tai vaihtoehtoisesti taustoja ja syväanalyysejä viikon taloustapahtumiin), enkä jaksa alkaa tarkistaa iTunesista tai The Economistin sivuilta…

    Nimim. Utelias epätietoinen

    PS. Niin, ei podcast, jonka voi ladata ja kuunnella omassa rauhassa, ja hektinen talouselämä vain tunnu kohtaavan ajatuksissani?!

    VastaaPoista
  2. hehe. Kuuntelen lenkillä, junassa, lennoilla tms., mutta pääsääntöisesti luen kyllä lehteä. Eikä se niin vakavaa ole jos on vähän myöhässä. Mun ei tarvitse kuitenkaan hoitaa salkkua tai mitään, ainoastaan vähän pysyä kärryillä asioista.

    Koko lehti on saatavana podcastinä, joko kokonaisena tai sitten voi tilata tiettyjä osioita. Klik klik vaan painellaan netistä mitä haluaa tilata. Sisältö on juuri sitä mitä arvailit. Viime numerossa mm Egyptiä ja oliko se viikko sitten Obaman puheen jälkeen sivukaupalla analyysiä.

    VastaaPoista