keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Maailman napa: yliopisto

Elämäni pyörii tällä hetkellä aivan täysin yliopiston ympärillä. Siellä tietysti opiskellaan päivisin, luennoilla ja tutorialeissa, tauoilla ollaan yliopiston kirjastossa tai oman collegen common roomissa tai keittiössä. Illemmalla on usein tapaamisia yliopistoon liittyviä opiskelijajärjestöjä koskien ja sitten voi mennä joko opiskelemaan vähän lisää kirjastoon tai kotiin, jossa on kämppiksinä yliopistokavereita. Tai sitten voi mennä hengailemaan lähellä asuvien opiskelukavereiden kanssa ja puhumaan yliopistoasioista. Viikonloppuisin voi mennä yliopistokavereiden kanssa ulos ylioppilaskunnan klubille.

Vapaa-ajalla voi nähdä vähän lisää opiskelukavereita erilaisten yhdistysten, kuten Photography Societyn, tapaamisissa. Lisäksi voi olla Faebookin ja Skypen kautta yhteydessä niihin opiskelukavereihin, jotka eivät tällä hetkellä ole Lancasterissa vaihdon tai placementin takia. Urheilupuolen voi hoitaa yliopiston salilla ja uimahallilla.

Koska elämässä ei voi olla liikaa yliopistoa, siellä voi olla myös osa-aikatöissä student ambassadorina. Varsinaiseen työnhakuun yliopisto ei suoraan liity, mutta careers service järjestää workshoppeja ja meet the employer -tapahtumia, varmuuden vuoksi. Yliopisto koordinoi myös mentor-ohjelmaa.

Aikakäsitys on luonnollisesti jaksottunut yliopiston mukaisesti kymmeneen opiskeluviikkoon per lukukausi, väliin neljän viikon loma (paitsi kesällä pidempi.) Yleensä ei ole mitään käsitystä normaaleista viikkonumeroista, eikä välttämättä päivistäkään. Kuka nyt päivämäärää kaipaa jos kaiken voi ilmasta tyyliin tiistai, viikko 4?

Yksitoikkoista? Kyllä. Kaipaanko vaihtelua? Kyllä. Mistä sitä saisi? En tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti