keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Drottningholm

Yllätysaihe keskelle Englantia! Olin Tukholmassa syksyllä ja siltä keikalta on vielä juttuja jäljellä. Kävimme Elenan kanssa kylässä Drottningholmissa, kuningasparin kotilinnassa. Se on kätevän matkan päässä keskustasta, ja sinne ehtii vaikka risteilyltä, jos ei halua jäädä keskustaan. Osa linnan puistosta on aina avoinna, mutta itse linna on auki vain osan vuodesta ja tiettyinä päivinä, koska se on kuitenkin yhä asuttu.

Päärakennus järvelle päin

Onnekkaasti taisi olla vuoden viimeinen viikonloppu, jolloin Kiinalainen paviljonki ja ainutlaatuinen Drottningholmin linnateatteri olivat auki. Pääsylippujen hintaan kuuluu aina opastettu kierros, joten siitä täytyi ottaa ilo irti. Tämä tosin vaati suunnittelua ja aikataulutettua käyntiä, koska paikka oli auki vain viisi tuntia, ja paviljonki ja teatteri vielä vähemmän.

Kiinalainen paviljonki

Yleisesti pidin Drottningholmista enemmän kuin kuninkaanlinnasta, saattaa tosin johtua siitä että kuninkaanlinnassa on tullut käytyä melko useasti ja tämä oli ensimmäinen visiitti Drottningholmiin. Kannattaa käydä, mutta puistossa kävelyyn kannattaa varustautua hyvillä kengillä. Barokkipuisto menee millä tahansa, mutta englantilainen puoli oli ainakin syksyllä katalan märkä. Puistossa on muuten lampaita laiduntamassa.

Päärakennus puistoon päin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti