sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kaapuvaellus

Vuosi sitten lähdin jouluksi paljon aikaisemmin kotiin, joten pari viikkoa sitten tuli täysin yllätyksenä kun näin tällaiseen asuun pukeutuneen henkilön, ilman hattua tosin:

Kuva on täältä, tohtorinkaapu hattuineen.

Olin että jaha, on joku akateeminen seremoniajuttu varmaan. En ollut koskaan ennen nähnyt noita kaapuja läheltä, aika vaikuttavia ovat kun hulmuavat ympäriinsä. Ja sitten tuli lisää:

Maistereita Oxfordista

Eikä tässä ollut vielä kaikki, jossain vaiheessa eteeni lävähti värien kirjo, osalla oli harmaa kaapu:
Kuva täältä

Tässä vaiheessa kuitenkin tajusin, että kyseessä taitaa olla maistereiden ja tohtoreiden valmistuminen. En ensin tullut ajatelleeksi sitä lainkaan, koska kaikki kandit valmistuvat kesäisin, eikä korkeampien tutkintojen valmistumisajankohta ole mitenkään minua lähiaikoina koskettava. Kunhan saisi kandin pakettiin (tai kääröön oikeammin!)

En ole kovin perillä väri- tai hattukoodeista, sen verran tiedän, että ne kertovat jotakin jos osaa tulkita. En myöskään ole varma, millainen ero näillä mainutuilla on kandin kaapuihin (tai miksi niitä ikinä kutsutaankaan, englannniksi se on gown), mutta jos en aivan väärin muista kavereiden viime kesän valmistumiskuvista, niin se taitaa olla mustempi, ja ehkä vähemmän huppuisa. Saa valaista mikäli kokee tietävänsä asiasta jotakin joka viisastuttaisi minua. Omia kuvia ei muuten valitettavasti ole päivältä, koska oli kiire säntäillä ympäri kampusta palauttelemassa töitä ja kirjoja ja opiskellessa. Laiskuudellakin saattoi olla osuutta asiaan.

Ja valitettavasti tämä ei ole ajastettu postaus, olen yrittänyt epätoivoisena nukkua jo kolme tuntia sitten, mutta annoin periksi. Mihin uni voi yht'äkkiä loppua, kun sitä on riittänyt kuukausikaupalla yli oman tarpeen? Tänään ei voi syyttää edes päikkäreitä. Kohta uusi yritys, toivottavasti paremmalla onnella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti