sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Open day / now also in English!

(People who wish to read in English scroll down please)

Olin myös kuukausi sitten töissä Management Schoolin tutustumispäivänä (open day), mutta asioilla on tapana jäädä. Onneksi osa asioista toistuu (kuten tutustumispäivät) ja niistä voi bloggailla sitten vähän myöhemmin.



En ole tainnut juurikaan puhua töistä, joten nyt seuraa vähän uusia juttuja. Olen syksystä asti työskennellyt Student Ambassadorina Management Schoolille, meitä on reilu 20 ja tehdään töitä eri projektitiimeissä. Pääasiassa toiminta keskittyy työllistymisen parantamiseen ja promootioon uusien opiskelijoiden "houkuttelemista" varten. Lisäksi tehdään joitakin yhteistapahtumia nykyisille opiskelijoille, kuten glögiä vikalla viikolla ennen joululomaa ja pari viikkoa sitten vuokrattiin yhden baarin alakerta, kutsuttiin pari opiskelijoiden bändiä esiintymään, tarjottiin pizzaa ja myytiin sitten lippuja, joista tuotto meni hyväntekeväisyyteen. Muita projekteja ovat olleet videot nettiin Lancasterista ja kampuksesta (lähinnä kansainvälisille jotka eivät pääse tutustumaan paikan päälle), facebook-sivun ylläpito ja business game foundation-opiskelijoille. Foundation year on tarkoitettu pääosin Euroopan ulkopuolelta tuleville, ja se täytyy läpäistä ennen kuin voi jatkaa yliopistoon. Tarkoituksena on rahannyhtämisen lisäksi parantaa kieli- ja ryhmätyötaitoja sekä tutustuttaa eurooppalaiseen työskentely- ja opiskelukulttuuriin (kai.) Business game oli heille vapaaehtoinen, mutta suosio oli melko suuri. Ajatuksena oli kehittää vihreä (luontoystävällinen / kierrätys etc) liikeidea ja tehdä siitä presentaatio, jonka perusteella voittaja valitaan. Välissä oli kuitenkin kolme vaihetta, joista sai palautetta mentoreilta (kuten minulta.) Näitä välivaiheita ei arvioitu lainkaan, tarkoituksena oli auttaa projektin kanssa ja saada mahdollisimman hyvä lopputulos kaikille. Ilmeisesti he tykkäsivät tästä, palaute on ollut hirveän hyvää, voi olla että ensi vuonna laajennetaan joko kotimaisiin lukioihin tai ulkomaille yhteistyökouluihin!



Tutustumispäivät taitavat viedä kuitenkin eniten aikaa. Sinänsä on mukavaa että konsepti on hiottu, täytyy vain löytää ihmiset toteuttamaan sen. Tiedekunta hoitaa paikalle kaikki akateemiset henkilöt, meidän tehtäväksemme jää hoitaa että kaikki sujuu ja kävijät ovat tyytyväisiä. Tutustumispäivät ovat tammi-maaliskuun aikana, mutta tiimi kootaan jo syksyllä. Ennen joulua rekrytoidaan ja koulutetaan oppaat, jotka vetävät kierroksia kampuksella kertoen mitä meillä on tarjota ja näyttävät myös tyypillisen huoneen. Pääkallopäiviä varten kahvila-alue (Hub) järjestetään edellisenä päivänä ja samalla laitetaan julisteita ympäriinsä. Aamuksi tosin jää aina jotakin, mutta aloitus on melko liukuva niin se ei haittaa. Suurin osa tulee kuitenkin kauempaa, joten ihmiset saapuvat vähitellen ennen puoltapäivää tai viimeistään yhdeksi, jolloin alkaa varsinainen ohjelma puhujien ja kysymys & vastaus -session kera.

Student Ambassadorit kertovat opiskelijanäkökulmaa näiden puheiden aikana sekä yleisellä tasolla että ainekohtaisesti, riippuen millainen puhe on kyseessä. Pääosin toiminta kuitenkin keskittyy vastaanottoon,  ohjaukseen oikeisiin paikkoihin ja ns. "yleiseen hengailuun," joka tarkoittaa sitä että mennään puhumaan ihmisille. Usein käy niin, että alkuun ei ole mitään kysymyksiä, mutta kun istahtaa alas ja alkaa selittää jotakin niin kysymyshanat aukeavat, jolloin siinä voi vierähtää helposti vartista puoleen tuntiin. Mutta henkilökohtaisesti se on paras osa, silloin on ainakin siinä uskossa, että voi konkreettisesti tuoda lisäarvoa tuleville opiskelijoille.

Ja otsikon mukaisesti ajattelin kokeilla, miltä tuntuisi kirjoittaa myös englanniksi kun kaikki ystävät eivät suomea osaa. Lisäksi olisi minunkin ehkä hyvä kirjoittaa jotakin muuta kuin pelkkää business-englantia. Ajatuksena on, että pääkieli on edelleen suomi, mutta loppuun tulee tiivistelmäntapainen englanniksi. Täysin vapaasti käännetty, sisältää samat ydinkohdat, mutta en takaa että on ihan sama.


Ok thanks if you had the patience to stay with me until down here. Also a word of warning: most likely this is full of grammar errors but I don't really care right now. This not assessed and doesn't count towards my degree result. If you don't like it nobody forces you to read it. 


I decided to try how it feels like to write in English since most of the things I blog about actually happen in English and I sometimes struggle a bit trying to express everything in my native language. So, my dear English speaking friends, welcome to my blog! This is about me, Anna, a second year business student in Lancaster, who started blogging to keep her Finnish family and friends updated about how she is doing. So focus is on my everyday life, which is not very exciting here. It might get exciting when I travel, because I still keep blogging when I'm outside Lancaster. In addition to university life another issue controlling my life is food ('ruoka' in Finnish, I believe it has most tags.) I love it. Second-hand shopping ('kirppis') is also a great thing, but I do my best to avoid it right now.


Back to business. The title says Open Day, and that is something this post should be about. I work part-time as a Student Ambassador, and we organise these Open Days among other things. (Other things include for instance socials for Management School students, employability things like speed networking, updating Facebook-page and mentoring in business game for foundation year students.) Actually Open Days were the reason why I applied to be a Student Ambassador in the first place as I was a tour guide last year, showing the campus to prospective students and their parents. As an ambassador you do a bit different stuff: train tour guides, give a talk for students and represent student view in general. The part I enjoy the most is just "hanging around" in Hub (which is a café area where the whole thing takes place) and talking to people. Usually people don't have questions when you ask, but as soon as you take a seat and start to talk something general, there will be so many questions you find yourself chatting there for almost half an hour...


oh and the name of this blog is Anna moves to England.


EDIT: If you want to comment here are some translations: 'lähetä kommentti' means post a comment and 'esikatsele' is preview. Then it probably wants you to type in the letters above the box to make sure it's not spam. By clicking 'tilaa sähköpostitse' you subscribe the comments.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti