maanantai 21. maaliskuuta 2011

Procrastination activities (viivyttelytekemistä)

Olen kipeä, joten en tarkalleen tiedä voiko tätä täysin laskea viivyttelyn piikkiin, kokeisiin valmistautuminen ja essee kuitenkin vaativat vähän enemmän kapasiteettia kun minulla oli tarjota keuhkoputkieni kanssa. Joka tapauksessa keksin monia vaihtoehtoisia tapoja viettää aikaa ennen kuin kokosin keskittymisrippeet kasaan ja tein jotain kouluhommia.

  • Perjantaina on koe, mutta sen jälkeen on suuntana jälleen Skotlanti! En tarkalleen ottaen tiedä vielä miten käy yhden esseen, mutta päätin että kyllä se jotenkin hoituu. Lisäaikaa ei ole vielä tippunut, eli valmistaudun -10 % merkkaukseen jo lähtöön ei-niin-loistavasta esseestä. On vielä puhti aika lailla pois, en usko että siitä tulee kovin hyvä muutenkaan. Lomailuun liittyen katsoin vähän ooppera-asioita, kahviloita ja varailin junia.
  • Reilu viikon päästä tulee toinen satsi vieraita, tällä kertaa reissu alkaa Edinburghista, jonne jatkan Glasgowsta. Asiat on pääosin sovittu, mutta kaikkea hienosäätöä piti tehdä että kaikki solahtaisi mahdollisimman sopivasti mun aikatauluun. Muuten ei olisi mitään ongelmia, mutta lähden sitten täältä pääsiäislomille samaa matkaa niin on kaikkia minimuuttoon liittyviä käytännön juttuja.
  • Toisellä lääkäriretkellä otin kameran mukaan ja kuvasin kevätjuttuja. Kotimatka kesti melkein tunnin kun kuvailin ja käpöttelin rauhassa (ihan kuin olisin siinä tilassa voinut edes kiiruhtaa :D)
  • Luin (liikaa) blogeja, ja löysin uusia. Kiva joo muuten mutta sitten tulee taas lisää addiktoivaa luettavaa vaikkei aikaa oikein olisi. 
  • Oma blogi voi paksummin sairastelun ansiosta. Koneella on tullut vietettyä aikaa, sillä tämä on ollut melkein viikon ajan avain ulkomaailmaan. Ulkona käyminen on aika turhaa kun on tämä mäki tässä niin ei jaksa kavuta sitä. Onneksi yhdet kaverit asuu mäellä aika samassa kohtaa niin ei ole täytynyt aivan anti-sosiaalinen olla koko viikkoa.
  • Päikkäreitä on tullut otettua vähintään yhdet päivässä, mutta sitä ei varmaan lasketa koska uni auttaa parantumaan. Huolettaa vähän miten pärjään kun on pakko mennä luennoille vaikken ole ihan kunnossa. 
  • Yleensä siivoan hullun lailla, pesen (irto)matot ja kaiken muun pyykin, nyt olen luonnollisesti ottanut rauhallisemmin ja pitäytynyt vähittäisessä tavaroiden siirtelyssä oikeille paikoille


Viikon aikana on asiat myös asettuneet mittakaavaan ja tärkeysjärjestykseen, jostain syystä olen ollut yllättävän rento ja stressitön. Tietenkään en olisi asioille voinut tehdä lähestulkoon mitään, mutta minulla on tapana huolehtia tulevista työvuorista etukäteen. Nytkin räjähtää hirveä läjä tekemistä tälle viikolle, mutta olen vieläkin ihan cool. Normaalisti hyppisin seinille ja valvoisin yöt jos on edes pieni riski ettei saisi palautettua ajallaan ja joutuisi kärsimään -10 % johon minulla ei todellakaan ole varaa nykyisellä opintomenestyksellä. Elämä on ja nyt ei pysty.



I have been ill this past week, so I'm not 100 % sure whether this counts as procrastination. Maybe not, since I probably would need bit more capacity for studying than my bronchi provide. Anyway I found alternative ways to spend my time:

  • I have an end-of-term test on Friday, but after that I will be heading to Scotland! I might have some issues with one essay though but I belive I will sort out everything somehow. I booked train tickets, had a look on Scottish Opera and some cafés. Holidays are so nice.
  • There will be another set of visitors, arriving in Edinburgh next week. I will meet them there after Glasgow. I "had to" deal with some minor details to make sure everything runs smoothly and fits in my timetable. Otherwise it would be quite simple but I will be going home with them for Easter break so I have to take care of some mini-moving issues.
  • After seeing my doctor in town I took my time to get back and take springy pictures
  • I read (too) many blogs, meaning that I also found new ones to follow. Not good right now because I shouldn't spend my time on reading blogs instead of accounting journals. But I believe I have your sympathy. My blog is also getting more posts because this is one of the rare things I have been able to do lately.
  • Usually I clean like crazy and do lots of laundry, but this time I've been more moderate and just arranged stuff in my room
Past week has put things back to scale or perspective or however you say it. I have been relaxed and stressless when it comes to courseworks etc study things. I accepted there is nothing I can do right now and live with it, even when it means that probably I have to hand in my essay late and get it marked down by 10 %. Which I really couldn't afford. C'est la vie. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti