lauantai 28. syyskuuta 2013

Takaisin salille / Back to gym

Nyt on käynnissä kuudes viikko uudella salilla. Tässä on ollut jonkun verran haasteita sovitella saliaikatauluja kyläilijöiden ja omien reissujen sekaan, mutta ainakin jonnekin sattuu melkein joka päivä eli ehkä olen joskus sentään ehtinyt! Varmaan pari kertaa viikossa on sellainen keskiarvo, jos jättää tuon Suomessa vietetyn viikon laskuista. Silloin oli flunssakin, ei päässyt edes juoksemaan Töölönlahdelle tai Sibeliuspuistoon. Metsässä sentään tuli tarvottua niin että hiki virtasi. Tarkoitus olisi kuitenkin nostaa käyntikertojen määrää 3-4 kertaan viikossa.
Vanha nike+ ei ole enää juurikaan käytössä, sen sijaan aion kokeilla jotakin uutta. Asicsilla on sovellus, joka suunnittelee treeniaikataulun. Siihen syötetään tavoite, sukupuoli, ikä, jos on tavoiteaika ja kuinka kauan pystyy nyt juoksemaan. Asetin omaksi tavoitteekseni 10 km, ja treenaus alkanee tällä viikolla. Alku on ihanan helppo! On hyvin matala kynnys aloittaa kun treenin pituus on kilometri ja vauhti 9:47/km, lenkin pituus ja nopeus kasvavat siinä sitten vähitellen. Lisäksi viikottaisten treenikertojen määrää voi säätää, itselleni asetin sen kolmeen. Kaupungilla olisi myös Sweatshopin juoksuklubi tiistaisin, mutta se on vähän heikko ehtimisen kannalta. Startti on 18.15 ja jos haluaa vaihtaa vaatteet tai jättää kamat sisälle, paikalla pitää olla ennen liikkeen sulkemista, eli vähän ennen kuutta.
Tänään on toinen kerta personal trainerin kanssa, ja silloin varmaan kuulee sitten totuuden että onko jotakin tapahtunut vai ei. Ainakin painoja olen nostanut itsenäisesti muutamalla kilolla melkein joka harjoitteessa, mutta se kyllä taitaa olla minimioletus kun tässä on kuitenkin viisi viikkoa vierähtänyt. Toistaiseksi fokus on ollut selässä ja käsissä, katsotaan mihin suuntaan mennään seuraavaksi!
--

I am on the sixth week at the new gym. There has been some challenges trying to fit gym schedule with visitors and my own trips, but it hurts somewhere almost every day so I think that proves I have done something at least! I think two times per week is my average this far, if I leave out the week I spent in Finland. I had cold coming then, so I couldnt really run even though I took all the stuff with me. The only thing I did was walking in the forest, and that was not a leisurely walk along the paths. Those were hard work, no paths or anything. From now on I should try to bring up gym visits to 3-4 times a week.
My old nike+ is not in use anymore (though the trainers are!), and I am going to try something new next. Asics have an app that plans a training schedule for you. You input distance, gender, age, if you have a target time and for how long you can currently run. I set my target to be 10 km, and I am aiming to start training this week. The start is very nice and easy! It should be a comfortable start as the starting length is just 1 km and pace 9:47/km, the length and pace increasing slowly. You can also adjust the amount of runs per week, I have it set at 3. There would also be a Sweatshop running club in town but the timing is bit difficult. The start is at 18.15 and if you want to change or drop your stuff indoors, you need to be there before the shop closes at six.
Today I will have the second session with my personal trainer, so then I will probably hear the truth about whether something has happened or not. I have increased most weights by couple of kilos, but I guess that would be the minimum assumption given it has been five weeks. For now focus has been at back and arms, we will see what there will be next!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti