perjantai 14. joulukuuta 2012

Huurretta / Frost

Työmatkan maisemat / Landscapes on the way to work. Kuva täältä
Täällä on ollut UK-mittapuulla tosi kylmää jo neljä päivää, ja parin viimeisen päivän aikana tosi kaunista. Kylmä siis on n. -5 paikkeilla. Älkää naurako, nämä parat täällä ovat melkein paniikissa jo, että kohta tulee lunta! Ja sitten menee kaikki sotkuun ja tulee snowday (lumipäivä.) Se tarkoittaa sitä, että koulu/toimisto tms on kiinni kun on satanut lunta kun ihmiset ei pääse töihin. Ja siis nyt on kyse ihan alle 10 cm määristä, mutta kai se riittää mäkisessä maastossa jos ei ole talvirenkaita, nelivetoa, tai aurattua tietä. Eikä nämä kai käytä lohkolämmittimiä että voi olla käynnistymisongelmiakin välillä. Nyt saa nauraa: meillä on töissä Snow Line, minne voi soittaa jos on satanut lunta ja se kertoo onko toimisto auki vai ei... En ensin uskonut :D Kaipa tuo on kuitenkin ihan hyvä olla olemassa. Täytyy myöntää että innolla ja uteliasuudella odotan ensimmäistä snowdaytä kun en sellaista ole päässyt kokemaan vielä kunnolla. Asuin kampuksella niin luennoille pääsi aina, ja yleensä olin joulukuun puolivälistä tammikuun puoliväliin kotona kuitenkin.

Mutta ei huolta, huomenna +10 ja vesisade, peruskeli 3-4kk vuodesta. Ihan hyvä sen kannalta ettei tartte kuunnella ihmisten kitinää aiheesta "kamala kun on kylmä, jäädyn psytyyn!" ja miettiä että asiaa auttaa jos esim pukee päälle kunnon päällysvatteet eikä jotain Primarkin viskoosiretkuja.

Yhtä kaikki, oli todella kaunista muutaman päivän ajan. Ilma oli kosteaa kuten yleensä ja sen päälle oli vielä sumuista kun tuli kylmä, joten kaikki jäätyi upeaan huurteesen. Maisema oli valkoisena, aivan kuin lunta olisi satanut. Ja näin uskomattomia jääkiderakennelmia kasvien pinnoilla. Unohdin ottaa kameran tänään mukaan töihin, joten joudun laittamaan muiden ottamia kuvia kuvitukseksi.

Täältä
Given that this is UK, it has been very cold for the past few days, since Monday. It has also been very pretty when absolutelu everyhting is covered by frost. The fogginess on Tuesday night made the moist to freeze on all surfaces, and it looked like it had snowed!

Unfortunately normal UK weather (+10 & rain) is going to make a return tomorrow. Before that you can enjoy some nice frost photos taken by others. I forgot my camera home today, I was supposed to go shooting on lunch break... I really need to shape up with camera & photography. 

Hyde Park. Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti