sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Reading

1. Odota ovi auki -merkkivaloa oven yläpuolella,
2. Avaa ikkuna (paina alas)
3. Avaa ovi tarttumalla ulkopuolen kahvaan.
AIVAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ!

Reading (kyllä kirjoitusasu on kuten lukeminen - reading, mutta lausutaan foneettisesti reding) on seuraava osoite, alkaen huomisesta. Haen avaimet kahdeksan jälkeen aamulla ja sitten suuntaan takaisin Lontooseen vastaanottamaan Lancasterista saapuvaa muuttokuormaa että voin lykätä omat kamani kyytin. Sitten kiireesti Readingiin että ehdin sinne avaamaan ovet ennen kuormaa. 

Reading on Lontoon ulkopuolella, 25 min pikajunalla Paddingtonilta. Että varmaan vähän niin kuin Tikkurilan takana asuisi, tai Vantaankoskella. Keskusta on aika pieni, siellä on yksi iso ostoskeskuskompleksi ja siinä se melkein on. Sinne kyllä mahtuu kaikenlaista, Jamie Oliverin ravintolasta ja Applen kaupasta lähtien. Kaupungissa on myös yliopisto, R on menossa sinne töihin ja siksi muutamme. Minulla työmatka pysyy pituudeltaan aika samana, tulee vaan eri reitti. Juna keskustaan on siis aika nopsa, mutta kuten kuvasta näkyy, ovien avausmekanismi on kuin suoraan 1890-luvulta, paitsi ettei ole asemalla ovenavaajia... Tällaisiin suunnittelun neronleimauksiin törmää täällä aina välillä, sarjassa kaksi erillistä hanaa kylmälle ja kuumalle eri puolilla lavuaaria.

Luvassa on varmaan toisinaan jatkoa Lancaster/ Bradford angstille, ja saatte varmaan muutaman kuukauden sisään lukea postauksen otsikolla Miksi Reading on kiva paikka :D No ehkä en täysin tyrmää paikkaa ennen kuin olen asunut siellä. Nyt on ainakin 0 kämppistä, parketti keittiössä ja olkkarissa ja astianpesukone. Odotan edellämainittua innolla!

Nyt taitaa tulla vähän blogihiljaisuutta, nettipaketti tulee huomenna ja asentajasetä keskiviikkona eli meillä on toivottavasti silloin netti. Koskaan ei tiedä. Ensimmäinen satsi Ikeaa tulee tiistaina joten se varmaan pitää kiireisenä ja heikkohermoisena jonkun aikaa vaikka kaikki menisi muuten hyvin.

--

Reading is the next location as of tomorrow. I will pick up the keys after eight in the morning and then head back to London to receive the moving company from Lancaster to give them my stuff too. Then I rush back to Reading so that I can get there to open the door before all the stuff arrives.

Reading is outside London, 25 mins from Paddington. The centre is quite small, it pretty much is one shopping centre and that's it. It looks like an ok size though - it houses an Apple shop and Jamie Oliver's restaurant. There is also a university in town, R is going to work there and that's why we are moving. My commute will stay roughly the same in terms of distance, just a different direction. The train to central London is quite quick, but as the picture above shows, the door opening mechanism is straight from 1890s, with the difference you don't have anybody opening the door for you... You come across some great ideas like this every now and then, in the same category as two different taps on different sides of the sink.

There will probably be some similarities to life in Lancaster/Bradford, so in couple of months you will most likely get a post titled Why Reading is a nice place when I try to develop positive thinking :D But before that, I should give Reading a chance first so that the game is fair. At least I will have 0 flatmates, wooden floors in kitchen and living room, and dishwasher. I am so looking froward to all of those! 

For the next couple of days the blog will be silent, as the internet box will come tomorrow and the installer guy on Wednesday. Hopefully we will get the internet then (you never know.) First delivery of Ikea will come on Tuesday so that will keep us busy even if everything else goes smoothly. 

2 kommenttia:

  1. Tervetuloo vaan, ei tää niin paha paikka ole - melkein kolme vuotta jo Readingissa "viihtynyt" 8)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Suomea ei ole vielä kadulla kuulunutkaan, yllätävän montaa muuta kieltä kyllä. Ja kiva kuulla että Reading on sen verran mukava että siellä voi hyvin asua pidempäänkin :)

    VastaaPoista