maanantai 13. syyskuuta 2010

Lentokentällä

Parin viikon sisäään on tullut nähtyä yksi jos toinenkin lentokenttä: Helsinki-Vantaa, Budapest, Sofia ja Arlanda. Loppukuusta joukkoon liittyy vielä (liian) useasti nähty Manchester kun palaan takaisin Englantiin. Lentoyhtiöitäkin kertyy kolme, Malev, Norwegian ja Easyjet. Osa kentistä on aika masentavia kuten Sofia



Tyhjää ja ankeaa, huonot kaupat (mutta halpaa martinia ja sinistä niveaa!), vielä huonommat kahvilat. Voisi myös kysyä mitkä kahvilat... Onneksi on ipod ja läppäri. Nettiä ei tietenkään ollut, sillä mihinkähän sitä voisi lentokentällä tarvita. Eiväthän ihmiset ainakaan jumita siellä koskaan tylsistyneinä ilman tekemistä.

Kiitokset menevät Finavialle (jolla on ilmainen netti!) sekä Swedavialle jotka ystävällisesti tarjoavat asiakkailleen lentokenttäasteikolla mukavia kahviloita/ajantappopaikkoja sekä parketin ja suhteellisen miellyttävän ympäristön. Kotikenttäedun ja ilmaisen netin vuoksi Helsinki-Vantaa voittaa.



Swedavia veloittaa törkeät 70 kr (n. 8 e) tunnin netistä. Arlandalla tuli kuitenkin nopeusennätys koneesta baggage claimin kautta ulos. Koko roska yhteensä 10 min, kerrassaan mahtavaa! Eikä tässä vielä kaikki. Karusellin näyttötaulu kertoo kuinka monta minuuttia tavaroiden saapumiseen on ja hetket, jolloin ensimmäinen ja viimeinen laukku asetetaan hihnalla. Ihanaa toimintaa kiireessä. Pikavaihdoin takia ehdin jopa odotella bussia eikä tarvinnut seikkailla julkisissa matkalaukkujen kanssa. Kotimatkalla tulee sekin testattua sillä Kistasta ei mene suoraa bussia muulloin kuin aikaisin aamulla ja iltapäiväruuhkan aikaann :/

Malev: hyvät sämpylät, ei lehtiä (huono juttu!) Ja Budapestissa kallein lentokenttäpatonki ikinä. Vesi + patonki 8 e, aijai. Jopa Helsinki-Vantaa on halvempi. Ja paikka oli vielä Upper Crust jossa maksaa Manchesterin kentällä patonki noin kolme puntaa (4 e) ja muualla vielä vähemmän... Kentältä näkyi kivasti keskustaan asti. Paremmin olisi näkynyt kunnon putken kanssa.



Kotimatkalla bongasin viereiseltä portilta oudonnäköisen Finnairin koneen. Onkohan niillä jokin retrokampanja menossa? Muumikone on kyllä mun mielestä hienompi, vaikka tämäkin ihan piristävä.



Manchesterin kenttä on kyllä melko epämiellyttävä paikka. Se on luonnollisesti iso ja kävelyä riittää. Myös ylämäkeä, rappusia, katukiveyksiä ja muuta mukavaa löytyy höystettynä suurella määrällä pykiviä turisteja. Lähtöporttien luona on, kuinkas muutenkaan, ta-daa - kokolattiamatot! Niillä on tuskaa edes yrittää rullata matkalaukkua saati onnistua siinä.

Easyjetilla ei ole check-in konetta Manchesterissa vaan pitää muistaa tehdä se etukäteen netissä jos vaan muistaa ja ehtii. Norwegianilla taas ei voi tehdä netissä ollenkaan. Muuten se tuntuu kyllä inhimillisemmältä yhtiöltä kuin Easy, joka on todellakin kaikkea muuta kuin easy...

Ja huom! Hienosti osasin lisätä kuvia! Jee!

Edit: Onnistunutta valokuvalisäystä kompensoidakseni olen ujuttanut sekaan ennätysmäärän typo-virheitä. Heh.

2 kommenttia:

  1. Tuo retrokone maalattiin v.2008 50-luvun Convairin (silloinen Aero Oy) väreihin Finnairin 85-vuotisjuhlien kunniaksi. Retroteema oli puoleksi vuodeksi viety myös matkustamoon ja henkilökunta oli pukeutunut tuon ajan virkapukuihin - Hauskaa!

    Taustatoimittajan avustamana, -A-

    VastaaPoista
  2. Ok kiitos, nyt selvisi tämäkin!

    a

    VastaaPoista