sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Missä on pitkä viikonloppu?

Vastaus: jonkun muun lukujärjestyksessä. Ehkä niitä ei enää myönnetä toisen vuoden opiskelijoille... Keksin että yliopiston intrassa on todennäköisesti lukujärjestykset saatavilla. En tiedä oliko se hyvä vai huono asia että katsoin, nyt joka tapauksessa näyttää siltä, että saan sanoa jonkinlaiset hyvästit viikonloppumatkailulle ellen kovasti halua olla poissa luennoilta. Ennen oli hyvin helppoa lähteä torstai-illalla melkein suoraan luennoilta Glasgown suuntaan. Perjantait olivat kätevästi kokonaan vapaata. Ihan kuin ei olisi tarpeeksi paha että joutuu lusimaan luennoilla perjantaisin (Suomessa ei usein ole lainkaan perjantaisin opetusta) vaan luennot ovat iltapäivällä neljästä kuuteen. Lisäksi olen selkeästi tehnyt paljon jotain pahaa sillä osakseni koitui kaksi muutakin kello viiden luentoa. Huomatkaa myös, että päivät ovat lukujärjestyksessä vaaka- eikä pystysuunnassa. En ihan osaa vieläkään hahmottaa noin päin kunnolla, teen aina "normaalin" version itselleni.

Lukujärjestys Michaelmas 2010
Tiedostan ettei tuo nyt niin paha viikkotuntimäärä ole, ärsyttävästi aseteltu vain. Kauppatieteiden opiskelijoiden ei tunnetusti tarvitse juurikaan roikkua luennoilla, opetusta on noin puolet siitä mitä luonnontieteissä on. Läsnäolopakkoa ei myöskään yleensä tunneta. Tulossa on omaan alaan verraten paljon, viime vuonna oli 10 h / vko jotka pääsääntöisesti sijoittuivat 11-16 välille. Silloin olisi ehkä jopa joutanut ramppaamaan epämääräisempiinkin aikoihin pitkin päivää kun asui kampuksella, nyt jos käy välillä kotona siinä on aika suuri riski jäädä sille tielle. Eikä kolmeen tuntiin taida oikein ehtiä. Toisaalta lukujärjestykseen sisältyy jännä uusi aspekti, täytyy uskaltautua Management Schoolia ja George Foxia kauemmaksi.

Toinen lukukausi jatkaa samalla moodilla, tosin keskiviikko on vapaa. Mitä järkeä on keskiviikkovapaassa? Vähemmän järkeä olisi varmaankin vain tiistaivapaassa. Olen vuosien varrella tottunut siihen, että keskiviikko on pitkä aktiivipäivä, joka sisältää koulun lisäksi treenit, isovanhempikyläilyn ja kuvataidekoulun. Päivän pituus 7-21. Täytynee uusiutua ja yrittää välttää keskiviikkovelttoilua, voi tulla jännät paikat. Taidan tosin mennä hieman asioiden edelle, tämä tulee ajankohtaiseksi vasta tammikuussa. On kyllä hyvin jännää kun on erilainen lukujärjestys pitkin vuotta kuten yläasteella ja lukiossa. Samojen kurssien tahkoaminen samoissa luentosaleissa viikosta toiseen koko vuoden ajan oli hieman rasittavaa.

Vähän tuli negatiivissävytteinen postaus mutta olen kärttyinen koska palelen. Enkä vieläkään tykkää pitkän viikonlopun menetyksestä.

1 kommentti:

  1. Poikkis just kanssa kirosi, kun sillä on luentoja parina päivänä tyyliin 8-10 aamulla, sitten 18-20 illalla... ja tietenkin klo 8 lauantaiaamuna.
    (Ei ihan sama maa, mutta läsnäolopakko luennoilla silti)

    Harminsa kullakin.

    VastaaPoista