torstai 13. lokakuuta 2011

Gardermoen, Oslo airport

Jatkoa lentokenttävertailuun, lisää vanhoja löytyy myös täältä.


Easyjet on lopettanut liikennöinnin Suomeen ja Finnair on nostanut suorien lentojen hintoja, joten joudun tekemään tuttavuutta muiden lentokenttien kanssa. Kesäksi lensin kotiin Oslon kautta ja aion jatkossa ehdottomasti suosia Osloa vaihtopaikkana jos vain mahdollista. Kaikki sujui todella kivasti eikä Norja kuulu Schengeniin joten terminaalivaihdot ovat kätevämpiä. Pisteet erittäin sujuvista tarkastuksista + parkettilattiasta. Kovin pitkä vaihto ei ole hyvä idea, sillä hintataso on korkeampi kuin kotona. Oli pakko syödä lounasta (SAS ei tarjoa ruokaa lyhyillä lennoilla) ja päädyin katkarapuleipään joka maksoi 15 €...

Paluu viikko sitten oli (liian) aikaisella lennolla Arlandan kautta. Terminaali oli eri kuin aikaisemmin, ja paljon mukavampi: vastassa oli kotoisasti Robert's Coffee ja parketti. Aamulennoissa on tosin se hyvä puoli, että kenttä on suhteellisen rauhallinen eikä jonoja ole tai ne ovat lyhyitä.

Taisin taannoin valittaa Finnairin logomuutoksesta, mutta haluaisin ehkä vetää sanani takaisin tai muuttaa mielipidettä. Sanoin sitä tylsäksi ja iskemättömäksi, mutta kun enemmän koneita on maalattu ja ne ovat peräkkäin parkissa porteilla, näky on vaikuttava. Ulkomailla tyyli myös erottuu muista erittäin selkeästi edukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti