tiistai 30. marraskuuta 2010

Lunta!

Täällä on satanut lunta! Olin lauantaina aamulla ihan innoissani kun ulos astuessani huomasin, että maa on vähän luminen. Sunnuntaina illalla satoi lisää, eilen oli ihan jopa pari senttiä lunta, ja eilen illalla satoi vieläkin lisää :) olen tyytyväinen. Ihme kyllä tämä maa ei vielä ole kriisissä lumen takia.

Olen viivytellyt postausta koska halusin laittaa kuvia, mutta jostain syystä iPhoto ei anna lisätä uusimpia kuvia ollenkaan. Ärsyttää. En tajua mistä johtuu, iPhotossa näkyy kaikki ihan normaalisti mutta kun yrittää ladata tänne niin ei. Että ei lumikuvia sitten. Olisi ollut mm. lumihuippuisia vuoria superzoomilla mutta joudutte pärjäämään ilman ja tyytymään ensimmäisiin joulukuusiin Marks & Spencerin ikkunassa.

Jouluvalot ja kuuset ovat olleet täällä katukuvassa jo kuukauden...

Viime viikkoina on muutenkin täytynyt ottaa vähän jouluennakkoa punaviiniglögin ja riisipuuron muodossa.

-- edit --

Täällä muuten sitten myös kylmä, ihan pakkasta joka päivä. Ei siis sinänsä mitenkään kylmä Suomeen verrattuna, mutta kun ottaa huomioon ettei täällä yleensä sada lunta ennen joulua, eikä se missään tapauksessa yleensä pysy viittä päivää eikä mulla ole kunnon talvivaatteita mukana, niin on kylmä. Ja sitten kiva pikkuylläri epäluotettavan boilerin muodossa: kahtena yönä peräkkäin on loppunut sekä lämmitys että lämpimän veden tulo, aamuisin on ollut noin 15 astetta sisällä. Hrr! Nyt asia on ehkä kunnossa.

On myös oikeasti kivojakin juttuja: tein suklaapiparitaikinan eilen ja aion leipoa tänään! Kävin ostamassa muotteja muutaman mutta kaupassa oli vain tylsiä. Karhut olivat loppuneet, vaikka niitä oli tosi monta pari viikkoa sitten :( Joudun tyytymään sydämiin, tähtiin ja possuihin. Pah.

Niin ja täällä saa olla tosi varovainen ettei kaadu liukkailla kiveyksillä, hiekoitus tai suolaus ei ihan toimi (jos sitä on edes muistettu.) Hiekoitus tapahtuu lähinnä hiekkalaatikko-tyyppisellä hiekalla, ei rouhealla, joka saattaisi sitä pitoakin lisätä eikä vain tehdä lumesta ruskeaa mössöä. Näiden viehtymys kiveyksiin (joita ei osata tehdä kunnolla vaikkei täällä edes roudi pahasti) hankaloittaa kulkua huomattavasti, paras taktiikka tähän mennessä on kipittää pienin askelein niin lujaa kuin pääsee, toivoen ettei kaadu tai tarvitse pysähtyä. Lisäksi talvirenkaita ei tunneta ja normaalisti täällä on aika hulluja kaahareita ja vähän suojateitä, joten on syytä olla supervarovainen. Ehkä selviän tästäkin hengissä.

3 kommenttia:

  1. Kokeile kopioda kuva ensin jonnekin muualle, esim. työpöydälle ja sitten blogiisi?

    Tämä kommentti on kirjoitettu iPadilla. Sorry, oli pakko vähän leijailla…

    VastaaPoista
  2. haha :D onko se kiva? täytyy joo kokeilla työpöydän kautta kun ehdin!

    VastaaPoista
  3. Tämä on ihan hauska kapine.

    Täytyy tietenkin huomata, mitä se on (esim. tällä on helppo kuluttaa, mutta hankalampi tuottaa tietoa), ja mitä se ei ole (esim. iPad voi korvata läppärin, mutta ei aina eikä jokaisella). Ja kyllä iPad vaatii oikeasti taustalle tietokoneen - joko oman tai sukulaisen.

    VastaaPoista