maanantai 1. marraskuuta 2010

(Koe)keittiössä

Tästä piti kirjoittaa paljon aikaisemmin jo mutta tunnetusti asiat jäävät. Tänä kesänä oli pyhä tarkoitus testata miljoona jännää reseptiä ja astua sosekeittotasolta hieman ylemmäksi, ainakin toisinaan. Sosekeitot kun ovat mukavan helppoja. Kuuma kesä ei kuitenkaan houkuttanut minkään muun kuin jäätelön pariin, ja laiskuudella saattoi myöskin olla osansa asiassa. Elokuun lähestyessä loppuaan ja lämmön painuessa hellerajan alapuolelle löysin vihdoin tieni keittiöön. Osa kokeiluista, noh, olivat aika kokeiluja ja mm kohokkaat lässähtivät kuin pannukakku. Maistui silti ihan hyvältä.

Kohokas vielä silloin kun se oli kohokas.

Masennuin epäonnistumisesta ja jätin keittiön yli viikoksi... Kun uskalsin palata uuni ääreen, päätin ottaa varman päälle ja tehdä tutut klassikot, joita on vaikea möhliä: ässäpiparit ja crème brûlée. Success.


Ässäpipareita. Kanelia olisi voinut ehkä olla vähän enemmän.
'

mmmm tätä voisi syödä vaikka kuinka. Tällä kertaa makuna vanilja-passion.

Lopuksi juustokakkua. Jos joku joskus sanoo, että juustokakku on vaikea tehdä, älä missään nimessä usko. Pullakin on vaikeampaa. Juustokakku vaatii ainoastaan kärsivällisyyttä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti