keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Operaatio kesätyö 2011

Ok, on lokakuu ja olen en ehkä auttamattomasti myöhässä mutta myöhässä kuitenkin mitä tulee kesätöihin. Luulin että olisin reipas ja ajoissa mutta ei. Kuulin juuri tänään että oikeastaan kaikki suuret investointipankit ovat aloittaneet kesärekrytoinnin ajat sitten ja haut sulkeutuvat ihan lähipäivinä jos eivät jo ole ohi. Ei siis pankkiirikesää tiedossa ainakaan. Tiesin että pitää olla ajoissa, mutta tuntuu oudolta hakea seuraavan kesän töitä kun edellinen on hädin tuskin ohi...

Olen joka tapauksessa aloittanut projektin. Työnhaku on oma taiteenlajinsa, ja tänään perehdyin asiaan yliopiston urapalveluiden työpajalla. (Tiedän, tönkköjä käännöksiä, mutten osaa päättää onko tämä vai finglish parempi! Kommenttiboksissa saa olla jotain mieltä asiasta jos haluaa.) CEEC= centre for enterprise, employability and careers = öh uraohjaus --> uraohjus?

Päivän ohjelma oli seuraavanlainen:

10-11 SPSS workshop, tylsiä tilastotiedetietokonejuttuja, jumitin ohjelman ja hävitin työt
11-12 CEEC: Summer Internships
12-13 luento, managerial accounting
13-14 nykyisiä työjuttuja
14-15 CEEC: CV writing
15-16 CEEC: Application forms - What do employers want?

Perjantaiksi on varattu aika, jolloin täti sanoo sanasen mun CVstä. Veikkaan että sen kanssa on vielä aika paljon tekemistä... Ensi viikolla on Careers Fair ja silloin on läjäpäin työnantajia kampuksella tiedottamassa kesäharjoittelupaikoista ja muusta siihen liittyvästä. Muiden muassa Procter & Gamble on paikalla ja olen varannut paikan CV-sessioon, jossa mun CV käydään kokonaisuudessaan läpi. Jännää. Ensi viikolla on myös HSBC:n presis aiheesta careers in banking.

Mua on informoitu että kotinetti toimii jälleen, joten voin siirtyä kotiin jatkamaan aiheen parissa rekisteröitymällä yritysten hakusivustoille ja kauhistumalla kaavakkeista. Odotan innolla.

edit: Tie ei muuten vienyt kotiin vaan martinille ja kotitekoiselle juustolle sekä liha-kasvispadalle. Jos voisin edes joskus muistaa kirjoittaa kaiken kerralla. En tiedä miten relevanttia tämä on ensi vuoden kesätyön kannalta, mutta pitkällä tähtäimellä varmasti hyödyllinen juttu. Sain vihdoin tänään viestin, että pääsin mukaan mentor-ohjelmaan ja mentorini yhteystiedot. Jee! Hän on kokenut BP:n työntekijä, en ihan ymmärtänyt titteliä... Eiköhän se selviä tässä vuoden kuluessa. BP ei ole nyt kovin hyvässä huudossa, mutten usko sillä olevan mitään vaikutusta tässä suhteessa. Haha onneksi en ole mikään aktivisti, muuten voisi olla aika vaikeata! Nyt täytyy kirjoittaa jotain järkevää ensimmäistä yhteydenottoa ajatellen. Tai ei todellakaan nyt vaan seuraavaksi. Nyt menen nukkumaan. Laitoin just lämmityksen päälle ja patterin täysille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti