sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sipilä pelastaa päivän

Toisinaan kun ärsyttää aivan suunnattomasti eikä voi tai jaksa mennä uimaan tai lenkille kannattaa kääntyä kanssavihaajan puoleen. Annamari Sipilä sanoo näin Hesarin kolumnistaan: "On turha etsiä vikaa itsestään, kun se on ilmiselvästi muissa. Tällä palstalla kolumnisti yrittää sietää ympäristöään." Aina ehdottoman virkistävää, rauhoittavaa ja naurattavaa luettavaa. Toimii myös hyvänä päivänä. Suosittelen, lämpimästi. 

Multa oli onneksi jäänyt pari kuukautta väliin, ekstra-annos tuli tarpeeseen. Tulin oikein iloiseksi kun havaitsin jonkun jakavan inhokkiasioitani. HS:n sivuilta ei saa jaettua bloggeriin, joten joudun copypasteamaan pätkän kolumnista Kitinää pikkuasioista

En ole ainoa henkilö jota ärsyttävät "ihmiset, jotka 
1) halvaantuvat keskelle kulkureittiä juttelemaan säästä tai naputtelemaan kännykkäänsä.
2) kävelevät hitaasti (elleivät ole mummoja), <-- tai sairaita
3) kuuntelevat soittimiaan halvoilla korvakuulokkeilla, jotka päästävät kaiken melun läpi, 
4) laittavat veitsen suuhun ja 
5) aterian jälkeen lautasliinan lautasen päälle, 
6) antavat lastensa juosta vapaana ja 
7) kirjoittavat Annamarin väliviivalla." <-- tämä kohta vaihdetaan nimeni väärinilmaisemiseen muodossa Ann, Anne, Hanna tai Anna hyvin vahvalla amerikkalaisella ääntämyksellä


Lisää huonoja juttuja:
"8) yhdyssanavirheet, 
9) tekokuituiset vaatteet ja lakanat, 
10) epäloogiset ja epäesteettiset tekniset laitteet"


Niin totta.


(Lukijaystävällisyyden nimissä yritän piakkoin löytää positiivisemman sävelen, olen hyvin tietoinen viimeaikaisten postausten negatiivisesta sävystä.)

1 kommentti:

  1. Arvoisa bloggaaja kirjoittaa:
    > En ole ainoa henkilö jota ärsyttävät "ihmiset, jotka
    > 1) halvaantuvat keskelle kulkureittiä juttelemaan säästä tai naputtelemaan kännykkäänsä.

    Check!

    > 2) kävelevät hitaasti (elleivät ole mummoja), <-- tai sairaita

    Nämä ovat maalta. Jostain löytyy oikein tieteellinen tutkimus, jonka tulos on, että mitä isompi paikka sitä nopeampi keskimääräinen kävelyvauhti. Eli jopa hesalaiset jäävät isossa maailmassa muiden jalkoihin…

    3) kuuntelevat soittimiaan halvoilla korvakuulokkeilla, jotka päästävät kaiken melun läpi,

    Tähänhän auttaa "vastamelu" eli kuuntelee itse omaa soitintaan. Älykkyyttään voi sitten osoittaa käyttämällä hyviä korvakanavakuulokkeita, jotka eivät "vuoda" ympäristöön. JA suojelevat omaa kuuloa - ja kanssaolijoiden hermoja.

    > 4) laittavat veitsen suuhun ja
    > 5) aterian jälkeen lautasliinan lautasen päälle,

    Entäpä ne miespuoliset, jotka käyttävät sisällä JA ruokapöydässä pipoa/lippistä? Koulun vika sanoisi joku, mutta kyllähän tässä näkyy se, että vanhemmat luulevat koulun kasvattavan jälkikasvunsa.

    > 6) antavat lastensa juosta vapaana ja

    Liittynee edelliseen

    > 7) kirjoittavat Annamarin väliviivalla." <-- tämä kohta vaihdetaan nimeni väärinilmaisemiseen muodossa Ann, Anne, Hanna tai Anna hyvin vahvalla amerikkalaisella ääntämyksellä

    Ja mistäköhän näistä nykynimistä voi tietää, koska kaksiosaisen nimen väliin tulee väliviiva ja koska ei!? Oikea valituksen aihe on se, että sähköisesti täytetyn lomakkeen tietoihin joku käy tekemässä käsin korjauksia!?!

    > Lisää huonoja juttuja:
    > 8) yhdyssanavirheet,

    Siis nämähän ovat yhdys sana virheitä… Mutta joo, todella rasittavia. Ja vielä rasittavampaa on, kun yhdys sana virheen tekijä sanoo, että mitä välii, kun asiayhteydestä käy oikea muot ilmi. Käykö aina? Esim. kumpi on oikein "talon poika" vai "talonpoika"? Kumpikin!

    Joskus keskisellä kivikaudella - eli siis kun itse kävin koulua - päiviteltiin pilkun käyttöä. Nyt pilkkua käytetään, jos käytetään, ihan miten sattuu. Pelättävissä on, että yhdys sana virheille käy samoin

    > 10) epäloogiset ja epäesteettiset tekniset laitteet"

    Miten niin epäloogiset ja epäesteettiset? Onko niitä muunlaisiakin…

    > Lukijaystävällisyyden nimissä yritän piakkoin löytää positiivisemman sävelen, olen hyvin tietoinen viimeaikaisten postausten negatiivisesta sävystä.

    Älä vaihda, ovat hyviä noin. Eikös keittiöpsykologian mukaan asia mene niin, että jos kirjoittajalla on kurjaa, niin lukijat voivat paremmin, koska jollain menee huonommin. Jos jollain menee paremmin kuin itsellä, niin eihän siitä seuraa muuta kuin suomalainen kansansynti… (valitse niistä se K:lla alkava)

    VastaaPoista